top of page
çeki tasarım.png

UŞAK ÇEKİ DEMİRİ MERKEZİ VE ARAÇ ARKASI RÖMORK

Uşak Çeki Demiri Merkezi
uşak merkez çeki demiri satış işleri, çeki demiri montajı, projelendirme hizmeti vermekteyiz.günümüzde binek araçlara genellikle sonradan monte edilen çeki kancası motorsuz araçları çekmeye yarayan malzemedir. firmamız siz kıymetli müşterilerimize kaliteli ve uygun fiyata çeki kancası satışı gerçekleştirmektedir. firmamız satışa sunduğu çeki demirlerini profesyonel bir şekilde montaj işlemi de yapmaktadır. sizlerde kaliteli ve uygun fiyata hizmet almak istiyorsanız sitemizden bizlere ulaşım sağlayabilirsiniz.

Daha Fazla Bilgi

ARAÇ PROJE DANIŞMANLIĞI İMAL-TADİL-MONTAJ

ARAÇLARIN TADİLAT VE KARAYOLLARI UYGUNLUK PROJENLENDİRME SÜREÇLERİNDE HIZLI VE PROFOSYONEL HİZMET.

Hep hayatı dolu dolu yaşamamız gerektiğine inanmışımdır. Tam da bunun için buradayım. Birçok farklı ilgi alanımı paylaştığım ARAÇ PROJE DANIŞMANLIĞI İMAL-TADİL-MONTAJ aracılığıyla okurlarıma sürekli değişen bu dünyada bana nelerin esin kaynağı olduğunu gösteriyorum.

Daha Fazla Bilgi
TRANSİT BRANDA PROJE_edited_edited.jpg

ARAÇLARIN İMAL TADİL VE MONTAJI HAKKINDA

KARAYOLU UYGUNLUK BELGESİ

Karayolu uygunluk belgesi ile ilgili tüm detaylı bilgileri bu yazıda bulabilirsiniz. Nasıl alınır, TSE, AİTM uygunluk belgesi ve diğer tüm detaylar.

AİTM MÜNFERİT ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ NASIL ALINIR

Gümrük Araç Uygunluk Belgesi

TSE Araç Uygunluk Belgesi

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi

Tip onayı belgesi bulunmayan yeni, üst yapılı, eski, kullanılmış veya antika araçların Gümrüklerde İthal Araç İncelemesi işlemlerinden sonra; Araçların İmal, Tadil, Montajı (AİTM) Hakkında Yönetmelik kapsamında incelenmesi işlemidir. İncelemenin olumlu olması neticesinde, Araçların tescil işleminin yapılabilmesi amacıyla Yetkili Makine Mühendisi tarafından düzenlenen Münferit Araç Uygunluk Belgesi onaylanır. Bu faaliyet sadece Ankara Araç Proje Müdürlüğü tarafından yürütülmektedir.

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Tadilat-İmalat)

İmalatından/Tadilatından sonra Araçların İmal, Tadil, Montajı Hakkında Yönetmelik'te belirtilen müsaade edilen imalatlar/tadilatlar kapsamında tadil/imal edilen araçların tescil işlemlerinin yapılabilmesi için Münferit Araç Uygunluk Belgesi'nin onaylanmasıdır.

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk)

Bedelsiz olarak veya teşvik yoluyla ithal edilen veya TASİŞ, MKE, TSK tarafından satışa sunulan araçlar veya eski araçlar için; Araçların İmal, Tadil, Montajı (AİTM) Hakkında Yönetmelik kapsamında aracın tescil işleminin yapılabilmesi için AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi'nin onaylanmasıdır.

TAŞİŞ'DEN ALINAN ARAÇLAR

1. Aracın Trafik Şahadetnamesi, Gümrük veya Taşis faturası

2. Aracın 4 taraftan çekilmiş resmi

3. Aracın tip etiket fotoğrafı (ön kapı direklerinde veya motor bölmesinde)

4. Aracın gövdesine saca çakılı olan şase numarası resmi

5. Aracın Ötv belgesi veya gümrük vergi alındıları

6. Varsa düzetme yazıları

KARAYOLU UYGUNLUĞU İÇİN MÜNFERİT ARAÇ UYGUNLUK BELGESİ

Gümrük sahalarında yapılan araç incelemelerinde demonte durumunda olan araçlara uygunluk yazısı verilmeyecektir.

TASİŞ, Makina Kimya Endüstrisi Hurdasan tarafından satışa sunulan araçlar için Araçların orjinal Karayolu Uygunluk Belgesinin temin edilmemesi durumunda; aracın tipine ait muadil uygunluk belgesi aranacak ve farların, sinyallerin, fren sisteminin, emniyet kemerinin, geri görüş aynalarının mevcut ve çalışır durumda olduğu kontrol edilecek AİTM Munferit Araç Uygunluk Belgesi onaylanacaktır.

Makine Kimya Endüstrisi Hurdasan tarafından Enstitümüze hitaben aracı tanımlayan bir üst yazı (TAŞİŞ tarafındann düzenlenen fatura trafik şahadetnamesi gibi) başvuru aranacaktır.

ANTİKA ARAÇLAR İÇİN

İlgili kurumlarca antika olduğu belirtilen ve trafiğe tescile gerekli olan AİTM Münferit Araç Uygunluk belgesinin Onaylanabilmesi için sinyallerin fren sisteminin, emniyet kemerinin, geri görüş aynalarının mevcut ve çalışır durumda olması gerekmektedir..

AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi (Karayolu Uygunluk) Araç İncelemesi

(1) Camlarda, “e” ya da “E” onayı görülecektir. Ancak, 02.03.2001 tarihinden önce imal edilen araçlarda aranmaz.

(2) Lastiklerde, “e” ya da “E” onayı görülecektir. DOT işareti de kabul edilebilir. Ancak, 25.07.2000tarihinden önce imal edilen araçlarda aranmaz.

(3) “CE” işareti sadece hidrolik ekipmana sahip üst yapılı araçlarda aranacaktır. 01.01.1995 tarihinden önce imal edilen M1 kategorisi araçların arka koltuklarında emniyet kemeri aranmaz. 18.07.1997 tarihinden sonra imal edilen, sürücü hariç 8 ila 14 yolcu taşıyan araçların sürücüsü ve önde oturan yolcu/yolcular için emniyet kemeri bulunması zorunludur. 17.07.2000 tarihinden sonra imal edilen N1, N2, N3 kategorisi araçlarda sürücü ve sürücü yanındaki koltuklarda, 01.08.1998 tarihinden sonra ve 13.02.2009 tarihine kadar üretilmiş M2 ve M3 (A.İ.T.M. Yönetmeliğinde belirtilen Sınıf I ve II dışındaki araçlar) kategorisi araçların bütün koltuklarında emniyet kemeri bulunması zorunlu olmayıp; ara koltuklar hariç olmak üzere, sürücüsü dâhil en ön ve önünde boşluk olan en arka koltuklarda, önünde boşluk olan kapı önündeki koltuklarda, iki katlı M3 sınıfı araçlarda (A.İ.T.M. Yönetmeliğinde belirtilen Sınıf III'e girenler); merdiven önü, en ön ve önünde boşluk olan en arka koltuklarda, masa etrafında bulunan koltuklardan aracın gidiş yönünedoğru olanlarda oturan yolcular için emniyet kemeri bulunması zorunludur.

(4) Bu istisnalar haricinde M1 sınıfı otomobillerin, M1G ve N1G sınıfı arazi taşıtlarının, N1, N2, N3 sınıfı kamyonet, kamyon ve çekicilerin, M2 ve M3 sınıfı minibüs ve otobüslerin bütün koltuklarında emniyet kemeri bulunması zorunludur. Yalnız araç dururken kullanılan koltuklar ile ayakta da yolcu taşıyan M2 ve M3 kategorisi Sınıf A ve Sınıf I araçların koltuklarında emniyet kemeri bulundurulması zorunlu değildir

(5) Motor numarası yetkili teknik sorumlu tarafından başvuru dosyası eklerinde beyan edilir. Motor numarası ile ilgili yetkili teknik servis raporu veya motor üzerinden fotoğraf vb. belge talep edilmemeli.

AİTM Onay Yetkisi Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile yapılan Protokol çerçevesinde, “AİTM Onay Yetkisi” sadece TSE’ye verilmiştir. “AİTM Münferit Araç Uygunluk Belgesi”nin doğruluğu belge üzerinde yer alan elektronik bağlantı adresinden yapılabilmektedir.

Karayolu Uygunluk Belgesi düzenlenebilmesi ve problem yaşamamanız için aldığınız araçta dikkat edilmesi gereken hususlar?

1. Aracın şase numarası gövde üzerinde saca çakılı olması ve rahat okunabilmesi ve trafik şahadetnamesi ile uyumlu olması gerekmektedir.

2. Aldığınız aracın motor numarasını kontrol etmeyi unutmayın araç üzerindeki motor numarası ile trafik şahadetnamesindeki numara aynı olmalıdır. Araç üzerindeki motor numarası ile trafik şahadetnamesindeki motor numarası aynı değilse aracın motoru değişmiştir. Bu durumda alırsanız araca yeni motor takıp öyle karayolu uygunluk belgesi alabilirsiniz.

3. Araç üzerindeki koltuk sayısı ile trafik şahadetnamesi belgesindeki koltuk sayısı aynı olmalıdır.

4. Araç üzerinde düz veya otomatik vites var ise aracın trafik şahadetnamesinde düz veya otomatik yazmasına dikkat edilmelidir.

5. Aldığınız araç rengi ile trafik şahadetnamesinde de yazan aynı renk olmalıdır.

6. Alınan araç yakıt cinsi ile trafik şahadetnamesinde yazan yakıt cinsi aynı olmalıdır. Örnek araç dizelse trafik şahadetnamesinde de dizel yazmalıdır. Araç Motor silindir hacmi ile trafik şahadetnamesindeki motor silindir hacimleri aynı olmalıdır.

7. Aracın ön ve arka emniyet kemerleri çalışır durumda olması gerekmektedir, 01 Ocak 1995 yılından önce imal edilen m1 sınıfı araçlarda arka emniyet kemerleri aranmaz.

8. Aracın aydınlatma sisteminin tam çalışır durumda olması gerekmektedir. Aracın ön kısa ve uzun farları, ön ve arka park lambaları, arka fren lambaları, ön ve arka sinyalleri ve arka plaka aydınlatma lambası çalışır durumda olmalıdır.

9. Aracın koltuklarının sağlamlığı kontrol edilmeli ve eksik varsa giderilmeli.


 
 
 

Comments


Abonelik Formu

Gönderdiğiniz için teşekkür ederiz!

  • Facebook
  • Twitter
  • LinkedIn
  • Facebook

©2020, M.A.T OTOMOTİV MÜHENDİSLİK tarafından Wix.com ile kurulmuştur.

bottom of page